Szűrés

Ár

-

Teljesítmény

Max. Fólia szélesség

Vákuumfóliázó Gép

64

Betöltés... Kérjük várjon!

Gorenje VS120E Vákuum Csomagoló

  • 120 W
  • 300 mm
Külső raktáron
38 920 Ft

Rommelsbacher VAC 485 Vákuumfóliázó - Fekete

  • 140 W
Külső raktáron
56 660 Ft

Electrolux E6VS1-6AG Vákuumfóliázó

Külső raktáron
50 490 Ft

ProfiCook PC-VK 1146 Vákuumfóliázó - Ezüst/Fekete

  • 120 W
  • 300 mm
Külső raktáron
27 230 Ft

Profi Cook PC-VK 1080 Vákuumfóliázó - Inox

  • 120 W
  • 300 mm
Külső raktáron
24 760 Ft

Caso GourmetVAC 280 Vákuumfóliázó

  • 130 W
  • 300 mm
Külső raktáron
44 270 Ft

Home HGFH01 Elektromos Vákuumfóliázó 30cm 100 Watt - Fehér

  • 100 W
  • 300 mm
Külső raktáron
13 590 Ft

Caso GourmetVAC 480 Vákuumfóliázó - Ezüst

  • 160 W
  • 300 mm
Beszerezhető
74 800 Ft

Lauben 60SB Vákuumfóliázó

  • 110 W
  • 300 mm
Külső raktáron
35 260 Ft

Steba VK 4 Fóliahegesztő

  • 110 W
  • 300 mm
Külső raktáron
43 990 Ft

Lauben 10WT Elektromos Vákuumfóliázó 30cm 100 Watt - Fehér

  • 100 W
  • 300 mm
Külső raktáron
14 770 Ft

MagicVac VE52PK1 Elite 300 Plus Vákuumfóliázó gép

  • 140 W
  • 300 mm
Külső raktáron
44 240 Ft

MagicVac V772PK2 Jumbo 30evo Vákuumfóliázó gép

  • 130 W
  • 300 mm
Külső raktáron
196 730 Ft

MagicVac V952PK1 Alice Vákuumfóliázó gép

  • 140 W
  • 300 mm
Külső raktáron
48 010 Ft

ProfiCook PC-VK 1133 Vákuumfóliázó - Szürke/Fekete

  • 110 W
  • 300 mm
Külső raktáron
32 290 Ft

Rommelsbacher VAC 285 Vákuumfóliázó - Fekete/Ezüst

  • 110 W
  • 300 mm
Külső raktáron
38 470 Ft

Gorenje VS120W Vákuum Csomagoló

  • 120 W
  • 300 mm
Külső raktáron
23 950 Ft

Gallet MSV250 Vákuum fóliázó

  • 110 W
  • 300 mm
Külső raktáron
26 080 Ft

MagicVac VD50PK2 Maxima 2 Vákuumfóliázó gép

  • 130 W
  • 300 mm
Külső raktáron
114 280 Ft

Hogyan működik a vákuumozó készülék?

A vákuumozó gépek működése levegő-kiszorításos technológián alapszik. Ennek lényege, hogy a nagy teljesítményű vákuumszivattyú kiszívja a levegőt a vákuumtasakból vagy tárolóból, vagyis az alapanyag körül egy oxigénmentes környezet, azaz vákuum jön létre. Ebben a környezetben a vákuumcsomagolt élelmiszerek és ételek nem esnek át az oxidáción, valamint az oxigénes környezetben gyorsabban szaporodó, ételeket bontó baktériumok fejlődése nagyon lelassul. Ennek köszönhetően az ételek akár 2-5-ször tovább maradnak frissek!
Az élelmiszerekben lejátszódó káros oxidációs folyamatok - zsírok oxidációja, vitamin tartalom csökkenése, aminósavak lebomlása, illóolajok és festékanyagok károsodása - az élelmiszer táp- és élvezeti értékének csökkenéséhez vezethet.
Az élelmiszerek kémiai folyamatok következtében történő minőségromlása jelentősen lassítható a csomagoláson belüli oxigén mennyiségének csökkentésével.
Vákuumcsomagolással csak az aerob mikroorganizmusok káros hatása csökkenthető, mert ezeknek az élettevékenységükhöz, illetve a szaporodásukhoz a levegő szabad oxigénjére van szükségük. Ugyanakkor azok a mikróbák, melyek a kémiai kötésekből felszabadított oxigént hasznosítják, azaz anaerob tulajdonságúak, légritkított térben aktívabbá válnak.
Vákuumcsomagolással a terméket gázzáró burkolatba helyezik, a csomagolóeszközben légritkított teret hoznak létre, majd a burkolatot légmentesen lezárják. A gyakorlatban a levegő nyomását 0,1 bar alá csökkentik a csomagolóeszközben, ami elegendő ahhoz, hogy az aerob mikroorganizmusok tevékenysége megfelelő mértékben lelassuljon, és az oxidációs jelenségek is mérséklődnek.
Mivel az oxidásciós reakciók sebessége a hőmérséklettől is függ, a vákuumcsomagolt termékek hűtött, 0 és +4 C közötti tárolása indokolt
Vákuum-zsugorcsomagolásról akkor beszélünk, ha a vákuumcsomagolt termékre a légtelenített burkolatot utólag, külső hőhatással (pld. melegvizes tartály) rázsugorítjuk. Ezzel az eljárással azon túl, hogy a feszes burkolatnak köszönhetően esztétikusabb a termék megjelenése, a zsugorítás növeli a fólia szilárdságát.
A védőgázos csomagolás kétféle műszaki alapelv szerint valósítható meg: légritkítást követő feltöltéssel, illetve úgy, hogy a levegőt több lépésben inert gázos öblítéssel szorítják ki a csomagolóeszközből.
A védőgázos csomagolás összetett hatása révén többféle védelmet nyújt a termék minőségmegőrzéséhez. Mikrobiológiai szempontból a levegő oxigéntartalmának megfelelő védőgázzal való helyettesítésével mind az aerob, mind az anaerob csírák tevékenysége megszüntethető. Ugyanakkor a védőgáz sok esetben kémiai hatást is kifejt, hiszen az oxigén kiszorításával csökken a vitaminok, az aroma- és színezőanyagok bomlásának, valamint a zsírok avasodásának veszélye. Védőgázként nitrogén, szén-dioxid, illetve gázkeverékek jöhetnek szóba. A keverék nyers hús csomagolásánál oxigént is tartalmazhat.

Milyen előnyei vannak a vákuum technológiának?
Hosszabban tudod az ételeket tárolni, amelyek tovább lesznek frissek, zamatosak.
Nyers húsok: nekem hétköznap mindig problémát jelentet, hogy egy gyors vacsorához honnan szerezzek friss húst (én csak bevált hentestől vásárolok, erre kényes vagyok).
Sajtok: a parmezán típusú sajtokból nem használunk fel egyszerre sokat, de ha felbontva hagyjuk még a kisebb darabot is, előbb utóbb kiszárad. Én 2-3 részre szoktam vágni, kicsi vákuumtasakokba beteszem a hűtőbe, és így az utolsó darabig elhasználom.
Zöldség, gyümölcs: főleg a nyári szezonban amikor a piacról jól megrakva érkezem meg a rengeteg idényáruval mindig gondban vagyok. Eper, málna és társaik kb. 1-2 napot bírnak mielőtt összeesnek és elkezdenek rohadni, penészedni. Ilyenkor a vákuum dobozt veszem elő, és 2-3-szorosára nyújtom a tárolási időt, így még 4 nap után is a friss gyümölcsöt esszük.
Pékáru, sütemények: ehhez van egy speciális vákuum tároló, amely automatikusan újra vákuumoz, ha tárolás közben "lazulna" a vákuum. Ebbe szoktam a sütiket, tortákat is belerakni, mert tovább marad puha, és ha pedig hűtést igényel, akkor az egészet be tudom tenni a hűtőbe, és nem lesz 2 nap után a gyümölcstorta kolbász ízű :-) Természetesen kifli, cipó tárolására is szuper, így akár 2 nap múlva is tudjuk élvezni a puha pékárut, kevesebb megy a kukába, mint korábban.

Pácolásban, előkészítésben és ínyencfalat készítésben verhetetlen.

Pácolás: a húsok a pácolástól lesznek feledhetetlen zamatúak, de kinek van ideje 2-3 nappal előtte bevásárolni, bepácolni. A vákuum ebben is segít bennünket. Ehhez a vákuum dobozt szoktam használni, ugyan úgy mint normál esetben bepácolom a húst, de kevesebb olajjal öntöm fel. Lezárom a dobozt, és ahogy a levegő távozik a dobozból, úgy szívja magába a hús a páclevet, és járja át a legbelsőbb részeket is. Így, akár 1 éjszaka, vagy néhány óra is elég, hogy előkészüljünk egy grillezésre.
Előkészítés: fagyasztóba ma már csak vákuumozva teszem el az előkészített ételeket, egyrészt kevesebb helyet foglal, másrészt finomabb lesz és kevésbé jegesedig le az alapanyag. Akár egy-egy adagot is elő tudunk készíteni, tegyünk fűszerezett csirkemellet zöld körettel egy tasakba, vákuumozzuk le, majd ha itt az ideje akár tasakostól együtt meleg vízben megpárolhatjuk (vagy sous vide segítségével elkészíthetjük). A végeredmény nagyon egészséges és ízletes fő étel lesz.
Sous Vide: ehhez az eljáráshoz is először le kell vákuumozni az ételt, majd a készülékbe behelyezve készülnek az ínyenc fogások. (Személyes tapasztalatom még nincs benne, de igyekszem ezzel a témával is készülni majd

Tárolás, hűtés, fagyasztás, sok jó falat kis helyen

Ételmaradékok: Ha egy hétvégi nagyobb sütés-főzésből megmarad az étel, azt könnyedén le lehet vákkumozni, és akár 4-5 nap múlva újból elővenni. Valószínű, ha 2 napig pörköltöt eszünk, 3. nap valami másra vágyunk, de mégis a pörkölt kerül az asztalra, hogy meg ne romoljon. Így egyszerűen ki tudjuk tolni a felhasználhatósági időket, és 3 nap múlva újra neki tudunk esni a pörköltnek.
Fagyasztás: Nyáron nagyon sok zöldséget, és gyümölcsöt teszek be a fagyasztóba, és mindegyiket kiporciózva, vákuumba zárva. Egyrészt kevesebb helyen elférnek, másrészt például a málnám ugyan olyan gurulós marad, mint ahogy bement (hűtőben, zárt vákuumban engedem fel).
Vigyük magunkkal: munkahelyi ebédet is szállíthatjuk vákuumban, így nem kell dobozt cipelni, kisebb helyen elfér, nem kell attól tartanunk, hogy kifolyik az étel. Akár piknikre, kirándulásra is csomagolhatjuk ebbe az elemózsiát, így a kosárba vagy a hátizsákba több fér. Vákuum tárolóval pedig akár mini falatkákat és sütit is kényelmesen és biztonságosan szállíthatunk vendégségbe, vagy hozhatunk el onnan.
Ami nagyon fontos, a minőségi vákuum tasakok újrahasznosíthatóak! El tudod mosni őket (kivéve, amelyben nyers hús volt, azt dobd ki), és legközelebb is tudod használni! Fagyaszthatod, forralhatod, de mindenképp nézd meg a csomagolást, hogy a gyártó mit ajánl. Lehet, hogy az egyik olcsóbbnak tűnik, de ha nem tudod újra használni, akkor a végén az lesz a drágább!

Fóliázó ár, fóliahegesztő ár, vákuumcsomagoló ár

Legnépszerűbb termékünk a Laica VT31170 automata vákuumozó gép. Ez a termék tud folyadékot is vákuumozni. Ahhoz, hogy folyadékot tudj vákuumosan becsomagolni, előzőleg le kell a folyadékot fagyasztani. A folyadékot tedd megfelelő tárolóba, majd a mélyhűtőbe 12-18 órára, majd vedd ki, és tedd be egy zacskóba.
Választható vákuumhatás: a csomagolandó élelmiszer állagától függőn (képlékeny vagy szilárd) választható normál, vagy enyhe elszívás.
Választható lehegesztési idő: a csomagolandó élelmiszerhez alkalmazkodva: száraz vagy nedves élelmiszer.
Választható: automata, vagy manuális működés.
Az automata program fedő lezárást követően, az indító gomb lenyomását követően elindul: levegő elszívás, majd lehegesztés.
Vákuumozás (levegőeltávolítás): 12l/perc


A következő helyeken hirdetjük és az alábbi módon lehet rákeresni:

fóliázó árgép bestmarkt
fóliázó árukereső bestmarkt

fóliázó emag bestmarkt

Több, mint 30 féle közül lehet választani a bestmarkt webáruházból.