Szűrés

Ár

-

Teljesítmény

Max. Fólia szélesség

Vákuumfóliázó Gép

58

Betöltés... Kérjük várjon!

Rommelsbacher VAC 485 Vákuumfóliázó - Fekete

  • 140 W
Külső raktáron
51 430 Ft

Gorenje VS120E Vákuum Csomagoló

  • 120 W
  • 300 mm
Külső raktáron
27 240 Ft

Caso VC 300 Vákuumfóliázó

  • 120 W
  • 300 mm
Külső raktáron
56 880 Ft

Rommelsbacher VAC 385 Vákuumfóliázó

  • 120 W
Külső raktáron
46 490 Ft

Caso GourmetVAC 280 Vákuumfóliázó

  • 130 W
  • 300 mm
Külső raktáron
43 220 Ft

Electrolux E4VS1-4AG Vákuumfóliázó

Külső raktáron
26 440 Ft

ProfiCook PC-VK 1146 Vákuumfóliázó - Ezüst/Fekete

  • 120 W
  • 300 mm
Külső raktáron
31 020 Ft

Zwilling Fresh & Save Vákuumfóliázó

Külső raktáron
25 380 Ft

Electrolux E6VS1-6AG Vákuumfóliázó

Külső raktáron
51 640 Ft

Caso GourmetVAC 480 Vákuumfóliázó - Ezüst

  • 160 W
  • 300 mm
Külső raktáron
72 500 Ft

ETA Atmos II 6762 Vákuumfóliázó

  • 120 W
  • 200 mm
Külső raktáron
38 410 Ft

Profi Cook PC-VK 1080 Vákuumfóliázó - Inox

  • 120 W
  • 300 mm
Külső raktáron
27 130 Ft

Cecotec SealVac Easy Magnetik Vákuum Csomagoló

  • 300 mm
Külső raktáron
15 220 Ft

Kézi fóliázó készülék 50cm

  • 500 mm
Külső raktáron
17 630 Ft

Caso FastVac 500 Vákuumfóliázó

  • 130 W
  • 300 mm
Külső raktáron
88 950 Ft

Zilan ZLN5602 Vákuum csomagoló gép - Fekete

  • 110 W
  • 300 mm
Külső raktáron
13 020 Ft

Severin FS 3628 Vákuumfóliázó

  • 300 mm
Külső raktáron
61 980 Ft

Tefal VT254070 Vákuum csomagoló

  • 110 W
  • 310 mm
Külső raktáron
31 590 Ft

Hyundai VS100 Vákuumfóliázó

  • 125 W
Külső raktáron
18 790 Ft

Laica VT31040 Extraslim Pro vákuumozó fóliahegesztő

  • 85 W
  • 300 mm
Külső raktáron
22 540 Ft

Camry CR 4470 Vákuumfóliázó - Fehér/Fekete

  • 110 W
  • 280 mm
Külső raktáron
27 100 Ft

Hogyan működik a vákuumozó készülék?

A vákuumozó gépek működése levegő-kiszorításos technológián alapszik. Ennek lényege, hogy a nagy teljesítményű vákuumszivattyú kiszívja a levegőt a vákuumtasakból vagy tárolóból, vagyis az alapanyag körül egy oxigénmentes környezet, azaz vákuum jön létre. Ebben a környezetben a vákuumcsomagolt élelmiszerek és ételek nem esnek át az oxidáción, valamint az oxigénes környezetben gyorsabban szaporodó, ételeket bontó baktériumok fejlődése nagyon lelassul. Ennek köszönhetően az ételek akár 2-5-ször tovább maradnak frissek!
Az élelmiszerekben lejátszódó káros oxidációs folyamatok - zsírok oxidációja, vitamin tartalom csökkenése, aminósavak lebomlása, illóolajok és festékanyagok károsodása - az élelmiszer táp- és élvezeti értékének csökkenéséhez vezethet. 
Az élelmiszerek kémiai folyamatok következtében történő minőségromlása jelentősen lassítható a csomagoláson belüli oxigén mennyiségének csökkentésével.
Vákuumcsomagolással csak az aerob mikroorganizmusok káros hatása csökkenthető, mert ezeknek az élettevékenységükhöz, illetve a szaporodásukhoz a levegő szabad oxigénjére van szükségük. Ugyanakkor azok a mikróbák, melyek a kémiai kötésekből felszabadított oxigént hasznosítják, azaz anaerob tulajdonságúak, légritkított térben aktívabbá válnak.
Vákuumcsomagolással a terméket gázzáró burkolatba helyezik, a csomagolóeszközben légritkított teret hoznak létre, majd a burkolatot légmentesen lezárják. A gyakorlatban a levegő nyomását 0,1 bar alá csökkentik a csomagolóeszközben, ami elegendő ahhoz, hogy az aerob mikroorganizmusok tevékenysége megfelelő mértékben lelassuljon, és az oxidációs jelenségek is mérséklődnek. 
Mivel az oxidásciós reakciók sebessége a hőmérséklettől is függ, a vákuumcsomagolt termékek hűtött, 0 és +4 C közötti tárolása indokolt
Vákuum-zsugorcsomagolásról akkor beszélünk, ha a vákuumcsomagolt termékre a légtelenített burkolatot utólag, külső hőhatással (pld. melegvizes tartály) rázsugorítjuk. Ezzel az eljárással azon túl, hogy a feszes burkolatnak köszönhetően esztétikusabb a termék megjelenése, a zsugorítás növeli a fólia szilárdságát.
A védőgázos csomagolás kétféle műszaki alapelv szerint valósítható meg: légritkítást követő feltöltéssel, illetve úgy, hogy a levegőt több lépésben inert gázos öblítéssel szorítják ki a csomagolóeszközből. 
A védőgázos csomagolás összetett hatása révén többféle védelmet nyújt a termék minőségmegőrzéséhez. Mikrobiológiai szempontból a levegő oxigéntartalmának megfelelő védőgázzal való helyettesítésével mind az aerob, mind az anaerob csírák tevékenysége megszüntethető. Ugyanakkor a védőgáz sok esetben kémiai hatást is kifejt, hiszen az oxigén kiszorításával csökken a vitaminok, az aroma- és színezőanyagok bomlásának, valamint a zsírok avasodásának veszélye. Védőgázként nitrogén, szén-dioxid, illetve gázkeverékek jöhetnek szóba. A keverék nyers hús csomagolásánál oxigént is tartalmazhat.

Milyen előnyei vannak a vákuum technológiának?
Hosszabban tudod az ételeket tárolni, amelyek tovább lesznek frissek, zamatosak.
Nyers húsok: nekem hétköznap mindig problémát jelentet, hogy egy gyors vacsorához honnan szerezzek friss húst (én csak bevált hentestől vásárolok, erre kényes vagyok). 
Sajtok: a parmezán típusú sajtokból nem használunk fel egyszerre sokat, de ha felbontva hagyjuk még a kisebb darabot is, előbb utóbb kiszárad. Én 2-3 részre szoktam vágni, kicsi vákuumtasakokba beteszem a hűtőbe, és így az utolsó darabig elhasználom.
Zöldség, gyümölcs: főleg a nyári szezonban amikor a piacról jól megrakva érkezem meg a rengeteg idényáruval mindig gondban vagyok. Eper, málna és társaik kb. 1-2 napot bírnak mielőtt összeesnek és elkezdenek rohadni, penészedni. Ilyenkor a vákuum dobozt veszem elő, és 2-3-szorosára nyújtom a tárolási időt, így még 4 nap után is a friss gyümölcsöt esszük.
Pékáru, sütemények: ehhez van egy speciális vákuum tároló, amely automatikusan újra vákuumoz, ha tárolás közben "lazulna" a vákuum. Ebbe szoktam a sütiket, tortákat is belerakni, mert tovább marad puha, és ha pedig hűtést igényel, akkor az egészet be tudom tenni a hűtőbe, és nem lesz 2 nap után a gyümölcstorta kolbász ízű :-) Természetesen kifli, cipó tárolására is szuper, így akár 2 nap múlva is tudjuk élvezni a puha pékárut, kevesebb megy a kukába, mint korábban.

Pácolásban, előkészítésben és ínyencfalat készítésben verhetetlen.

Pácolás: a húsok a pácolástól lesznek feledhetetlen zamatúak, de kinek van ideje 2-3 nappal előtte bevásárolni, bepácolni. A vákuum ebben is segít bennünket. Ehhez a vákuum dobozt szoktam használni, ugyan úgy mint normál esetben bepácolom a húst, de kevesebb olajjal öntöm fel. Lezárom a dobozt, és ahogy a levegő távozik a dobozból, úgy szívja magába a hús a páclevet, és járja át a legbelsőbb részeket is. Így, akár 1 éjszaka, vagy néhány óra is elég, hogy előkészüljünk egy grillezésre.
Előkészítés: fagyasztóba ma már csak vákuumozva teszem el az előkészített ételeket, egyrészt kevesebb helyet foglal, másrészt finomabb lesz és kevésbé jegesedig le az alapanyag. Akár egy-egy adagot is elő tudunk készíteni, tegyünk fűszerezett csirkemellet zöld körettel egy tasakba, vákuumozzuk le, majd ha itt az ideje akár tasakostól együtt meleg vízben megpárolhatjuk (vagy sous vide segítségével elkészíthetjük). A végeredmény nagyon egészséges és ízletes fő étel lesz.
Sous Vide: ehhez az eljáráshoz is először le kell vákuumozni az ételt, majd a készülékbe behelyezve készülnek az ínyenc fogások. (Személyes tapasztalatom még nincs benne, de igyekszem ezzel a témával is készülni majd 

Tárolás, hűtés, fagyasztás, sok jó falat kis helyen

Ételmaradékok: Ha egy hétvégi nagyobb sütés-főzésből megmarad az étel, azt könnyedén le lehet vákkumozni, és akár 4-5 nap múlva újból elővenni. Valószínű, ha 2 napig pörköltöt eszünk, 3. nap valami másra vágyunk, de mégis a pörkölt kerül az asztalra, hogy meg ne romoljon. Így egyszerűen ki tudjuk tolni a felhasználhatósági időket, és 3 nap múlva újra neki tudunk esni a pörköltnek.
Fagyasztás: Nyáron nagyon sok zöldséget, és gyümölcsöt teszek be a fagyasztóba, és mindegyiket kiporciózva, vákuumba zárva. Egyrészt kevesebb helyen elférnek, másrészt például a málnám ugyan olyan gurulós marad, mint ahogy bement (hűtőben, zárt vákuumban engedem fel).
Vigyük magunkkal: munkahelyi ebédet is szállíthatjuk vákuumban, így nem kell dobozt cipelni, kisebb helyen elfér, nem kell attól tartanunk, hogy kifolyik az étel. Akár piknikre, kirándulásra is csomagolhatjuk ebbe az elemózsiát, így a kosárba vagy a hátizsákba több fér. Vákuum tárolóval pedig akár mini falatkákat és sütit is kényelmesen és biztonságosan szállíthatunk vendégségbe, vagy hozhatunk el onnan.
Ami nagyon fontos, a minőségi vákuum tasakok újrahasznosíthatóak! El tudod mosni őket (kivéve, amelyben nyers hús volt, azt dobd ki), és legközelebb is tudod használni! Fagyaszthatod, forralhatod, de mindenképp nézd meg a csomagolást, hogy a gyártó mit ajánl. Lehet, hogy az egyik olcsóbbnak tűnik, de ha nem tudod újra használni, akkor a végén az lesz a drágább!

Fóliázó ár, fóliahegesztő ár, vákuumcsomagoló ár

Legnépszerűbb termékünk a Laica VT31170 automata vákuumozó gép. Ez a termék tud folyadékot is vákuumozni. Ahhoz, hogy folyadékot tudj vákuumosan becsomagolni, előzőleg le kell a folyadékot fagyasztani. A folyadékot tedd megfelelő tárolóba, majd a mélyhűtőbe 12-18 órára, majd vedd ki, és tedd be egy zacskóba.
Választható vákuumhatás: a csomagolandó élelmiszer állagától függőn (képlékeny vagy szilárd) választható normál, vagy enyhe elszívás.   
Választható lehegesztési idő: a csomagolandó élelmiszerhez alkalmazkodva: száraz vagy nedves élelmiszer.
Választható: automata, vagy manuális működés. 
Az automata program fedő lezárást követően, az indító gomb lenyomását követően elindul: levegő elszívás, majd lehegesztés.
Vákuumozás (levegőeltávolítás): 12l/perc


A következő helyeken hirdetjük és az alábbi módon lehet rákeresni:

fóliázó árgép bestmarkt
fóliázó árukereső bestmarkt

fóliázó emag bestmarkt

Több, mint 30 féle  közül lehet választani a bestmarkt webáruházból.